Klimatisatie

Klimatisatie

Een aangename binnentemperatuur is cruciaal voor het comfort in uw woning of bedrijf. Maar ook de energie-efficiëntie en kost van uw koel- en verwarmingssysteem zijn belangrijk. Daarom focussen we graag op duurzame oplossingen, zoals warmtepompen, waarmee u bespaart op lange termijn.

Onze experten staan u bij, op maat van uw wensen en budget, gedurende het hele traject.

 

Een warmtepomp als duurzame oplossing

De meeste warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen. Daarnaast heeft elk type warmtepomp zijn eigen voordelen en toepassingen:

1.       Lucht/lucht. Een lucht/lucht-warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, en geeft die op de gewenste temperatuur af via een binnenunit. Deze relatief budgetvriendelijke investering is mogelijk als split-, multisplit- of VRF-systeem.
 

2.       Lucht/water. Dit type warmtepomp zet de buitenlucht om in warm water. Bij gebruik van natuurlijk propaangas kunnen hoge temperaturen bereikt worden, ideaal voor sanitair warm water. Ook zeer geschikt voor de opwarming van privézwembaden. Daarnaast is het in bepaalde gevallen mogelijk om gelijktijdig te koelen en te verwarmen.
 

3.       Water/water. Deze warmtepomp werkt op basis van grondwater en kan aangesloten worden op het leidingnetwerk. Ook hier wordt er meer en meer propaangas gebruikt. Omdat grondwater een vrij constante temperatuur heeft, is het rendement hoog.
 

4.       Water/lucht. Water/lucht-warmtepompen zijn warmtepompen of chillers die worden aangesloten op een dry cooler.

 

 

INDUSTRIËLE EN PARTICULIERE PROJECTEN

Zoekt u een duurzame manier om uw industriehal, magazijn of productie te koelen of te verwarmen? Of wilt u een performant systeem voor uw woning? U kan bij ons terecht voor elk project. Samen bepalen we de ideale oplossing voor uw situatie.

Een maximum aan comfort voor uw klanten en werknemers voor een minimum aan kosten?